HET KOOR
 

DE  DIRIGENT

POPenzo wordt sinds het najaar van 2010 gedirigeerd door Alex Leenders, de zeer gedreven en enthousiaste dirigent. Hij studeerde in 2008 af als docent muziek aan het ArtEZ conservatorium in Enschede. Daarnaast studeerde hij koordirectie en kerkmuziek. Op dit moment is hij werkzaam als muziekdocent bij het Baudartius College in Zutphen en is tevens dirigent bij meerdere koren.

Alex besteedt veel aandacht en energie aan de beleving van ons repertoire. Hij weet precies hoe een nummer overgebracht moet worden op het publiek, met de juiste accenten op het juiste moment en op de juiste manier. Heel intens, om de gevoelige snaar te raken maar ook enorm uitpakken daar waar nodig, om de climax van een nummer kracht bij te zetten. Een nummer alleen maar zingen is dus niet voldoende. Hij leert ons telkens weer om de tekst te beleven en dat over te brengen, zodat het publiek telkens weer wordt geraakt en uitkijkt naar het volgende nummer. Dr doen we het tenslotte voor. 


 

DE BAND

Tijdens de repetities wordt het koor begeleid door toetseniste Marion Willems. Zij studeerde in 1991 af aan het conservatorium van Maastricht, met als hoofdvak piano. Daarnaast heeft ze verschillende koren en instrumentalisten / vocalisten begeleid en op dit moment legt ze zich naast POPenzo toe op de jazzmuziek en speelt ze in 2 bands. Naast muziek maken heeft Marion ook al verschillende geweldige arrangementen voor POPenzo geschreven en samen met Alex brengt zij daarmee het koor naar een hoger niveau.


 

Tijdens optredens wordt de begeleiding uitgebreid met deze zeer ervaren en gedreven muzikanten: (v.l.n.r.) bassist Bas de Leeuw, drummer Wilfried Molenkamp en gitarist Evert-Jan Banninga. (nog geen foto).
 

   
 

Daarnaast heeft POPenzo ook een eigen rapper. Zijn naam is Syklone. Tijdens optredens probeert hij er telkens weer een feestje van te maken en voor je het weet krijgt hij iedereen in beweging en staat alles op z'n kop!
 


 

HET  BESTUUR

Voorzitter Inge Morrenhof voorzitter@popenzo.nl
Secretaris Nicolette Muijen secretaris@popenzo.nl
Penningmeester Margreet ten Holder penningmeester@popenzo.nl
Vicevoorzitter Simone Bos  
Tweede secretaris Anita Bamer  

 

DE  COMMISSIES


Er is een aantal taken die uitgevoerd moeten worden om alles soepel te laten draaien. Daarom hebben wij binnen het koor diverse commissies samengesteld, die deze verschillende taken op zich nemen.